Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε για το επιμορφωτικό σεμινάριο “Διδάσκοντας την Ιστορία μέσω των πηγών” που διοργανώνεται από τη Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας και το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που μπορούν, βάσει νομοθεσίας, να διδάξουν το μάθημα της Ιστορίας με Α΄, Β΄ ή Γ΄ ανάθεση (ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ70, ΠΕ78), αλλά και σε νέους ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Στο Σεμινάριο συμμετέχουν με εισηγήσεις τους 24 έγκριτοι επιστήμονες, μέλη ΔΕΠ και ερευνητές, οι οποίοι θα αναπτύξουν ενότητες των διδακτικών εγχειριδίων Ιστορίας Α’/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης μέσω υλικού πρωτογενών και δευτερογενών πηγών.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 6, 13 και 20 Απριλίου 2024 στο αμφιθέατρο “Λεωνίδας Ζέρβας” του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε σχετικό ενημερωτικό υλικό:

Πρόσκληση

Δελτίο τύπου

Έντυπο ενημέρωσης

Πρόγραμμα εισηγήσεων

Αφίσα

Για την πραγματοποίηση εγγραφής μπορείτε να εισέλθετε στον ιστότοπο: https://docs.google.com/forms/d/1YIeH0EGXw8v3EI6n3wVJqJEayPinJJwSTZBtI89bmm4/edit?ts=65fc8bfe

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της ΠΕΚΑΔΕ